Hoe het met ons gaat… 15 april 2020

Beste Belle Mamzelle klanten,

Ik hoop dat jullie het allemaal goed stellen, dat jullie in goede gezondheid zijn en dat jullie (en jullie naasten) tot op heden gespaard zijn gebleven van het Corona-virus.

Bedankt voor de vele morele steunbetuigingen, de financiële steun via de aankoop van cadeaubonnen en al jullie e-knuffels. Het is echt hartverwarmend hoe jullie op vele en verschillende manieren aan Belle Mamzelle denken.

Ik ben jullie een woordje uitleg verschuldigd. Zoals jullie me kennen, ik ga graag met m’n billen bloot (dan wel niet letterlijk, want dat beeld van een bijna 40-jarige wil ik op jullie netvlies besparen), alsook nu in deze blogpost.

Ja hoor, wij leven nog, we zijn in goede gezondheid (en daar zijn we dankbaar om), we blijven zoals gevraagd zoveel mogelijk in ons kot en proberen ons hier thuis met z’n 4-en  te organiseren. Wie ons via Instagram en/ of Facebook volgt heeft al kunnen zien hoe we onze tijd enigszins nuttig proberen in te vullen door voor de zorgsector en voor mensen die in winkels met essentiële producten werken mondmaskers te naaien. Ik ben er persoonlijk mee gestart om de leegte die een gesloten Belle Mamzelle nu achterlaat in te vullen en om de voldoening die ik van jullie allemaal kreeg, mijn dierbare klanten, terug te winnen. Want ja, ik voel me vrij leeg vanbinnen. Het Corona-virus heeft me emotioneel gedeeltelijk verlamd…

Van de ene dag op de andere is Belle Mamzelle tegen mijn volledige wil, maar door overmacht, tijdelijk gesloten, viel mijn intens hartverwarmend contact met jullie volledig weg, zat ik met de handen in het haar wat de toekomst zowel van de modesector als van Belle Mamzelle betreft en werd ik opeens gebombardeerd tot fulltime Crisismanager Belle Mamzelle, Social Media Communication Manager, Accounting Manager, House Manager, House Cleaning Manager, Aankoopmanager Essentiële Goederen, Chef de Cuisine, Education Manager van Maud (5L) & Bas (4L), CEO Sweatshop Mondmaskers Belle Mamzelle, House Happiness Officer en Good Wife Manager. Ferme titels allemaal, maar de combinatie van dit alles weegt zwaar en we worden er jammer genoeg niet in verhouding voor vergoed. We zijn gewend om te multitasken, maar dit is veel.

Maar een crisis als Corona was dringend nodig. Voor mezelf, voor Belle Mamzelle, voor de maatschappij, voor de wereldbol waarop wij mogen leven.  Ik zat er eerlijk gezegd al jaren op te wachten. Dat klinkt misschien een beetje raar en ik vind het uiterst jammer dat er zoveel slachtoffers door vallen, maar ik besefte dat we in een luchtbel leefden die dringend doorprikt moest worden. Ik voelde de nood aan vertraging, aan een terugkerend normenbesef, gedaan met zweven, terug met beide voetjes op de grond.

De Belle Mamzelle-klanten van het eerste uur hebben in de loop van de jaren dit gevoel in de keuze van onze collecties vertaald gezien. Waar bij Belle Mamzelle in den beginne een aantal fast fashion merken werden verkocht, vind je nu vooral merken die voornamelijk tijdloze, kwalitatieve en duurzame stijlen ontwerpen. Dat heeft zich vertaald in duurdere stukken, maar ik sta er meer dan ooit achter. En uit de collecties van de fast fashion merken die ik nog verdeel koos ik tot op heden sowieso de meest tijdloze stijltjes uit. Deze evolutie en visie ga ik in de toekomst zeker verder zetten.

Ik grijp deze periode ook aan om, naast al mijn verantwoordelijkheden, ook eventjes afstand te nemen van Belle Mamzelle en te herbezinnen. Er stonden nog een aantal ideeën in mijn aanvankelijk business plan die ik nu probeer uit te werken. Maar die vragen tijd, veel tijd…

Daarnaast wil ik ook dringend een aantal zaken drastisch zien veranderen in de modesector. Vertraging is één zaak, maar ook de wetgeving rond kortingen, solden, uniformisering wetgeving online of offline verkoop etc…Er zijn al heel wat pleidooien de mailbox uitgegaan en het wordt een moeilijke strijd…Maar we geven niet op, we zijn strijdvaardig en we will get up, stand up, stand up for our rights (en voor Belle Mamzelle, onze co(ncul)lega’s en de sector waar we actief in zijn)!

Het is dus misschien wat stillekes op alle mediakanalen van Belle Mamzelle, maar weet dat wij achter de schermen niet stilzitten!

Afhankelijk van de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad binnenkort gaat nemen, zal ik overwegen om al dan niet bestellingen aan huis te leveren. Er hangt namelijk nog heel wat moois op jullie te wachten in onze kledingrekken. Misschien hebben jullie na de grote lenteschoonmaak en garderobe-seizoenswissel goed zicht gekregen op wat er nog ontbreekt in jullie kleerkast en kan ik jullie daaraan helpen. Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Hou jullie goed en gezond!

Warme en virusvrije groetjes,

Barbara