NIEUW: schoenen voor steunzooldragers van ‘Recharge Footwear’ 2 oktober 2019

Heb ik het al eens met jou gehad over mijn voeten?
Nee?
Wel, er valt ook niet veel over te vertellen, behalve dat ze verre van perfect zijn….
Wat doorgezakt, hamerteen en als kers op de taart ook nog hallux valgus
(ja ja, die geweldig flatterende knobbel aan de grote teen…).
Niet echt Instaproof dus…

Door mijn staand beroep kreeg ik na een aantal jaren meer en meer last van een brandende pijn aan mijn lieflijke knobbel.
Op aanraden van, ben ik bij Podopunt in Nijlen beland waar ze mij het perfecte paar steunzolen hebben aangemeten waardoor ik nu totaal geen pijn meer heb (ja ja, een beetje reclame maken mag.
Dankzij hen heb ik Belle Mamzelle niet moeten sluiten wegens handicap ;-)).
Hallelujah, gered van de pijn!

Het vervelende van de zaak is alleen dat ik een ‘lichte’ schoenenverslaving heb en dus tientallen paren heb staan die eigenlijk maar wat stof staan te vergaren in mijn kast omdat er geen steunzolen in passen.
Deze Assepoester kan er dus enkel maar van dromen om ze te dragen, tenzij voor een sporadisch bal (en dan moeten we het de volgende dag met veel pijn bekopen…).

Mijn ervaring bij Belle Mamzelle heeft me echter getroost dat ik lang niet de enige ben met een stel moeilijke voeten.
Integendeel, het perfecte paar is eerder uitzondering dan regel.
En de zoektocht van de meeste steunzooldragers naar tof schoeisel loopt meestal op niets uit.

Zo verging het  ook voor José Illegems van Recharge Footwear.
Ruim 25 jaar werkte zij in de mode-sector.
Modebewust als ze was kreeg ook zij ineens te horen dat ze steunzolen moest dragen en besefte ze tijdens haar zoektocht naar nieuwe schoenen dat er een enorm gat was tussen comfortschoenen en modieuze schoenen.
Vanaf dat moment had ze een nieuwe missie:
modieuze comfortschoenen ontwerpen.

Schoenen zaten in haar bloed. Haar vader was een ambachtelijk schoenmaker, die voor zichzelf werkte vanuit zijn kleine werkplaats in de garage. Hij maakte (maat)schoenen met stille toewijding en ouderwets vakmanschap. Ze is opgegroeid met de lucht van leer en lijm.